Uppfödning

Vi har en liten uppfödning i hemmiljö där våra ungar får en trygg och social start i livet. Vi är ett medelålders par utan hemmavarande barn som sköter om och skämmer bort alla våra katter. 

Vi följer SVERAKS regler så alla kattungar är vaccinerade två gånger, chipmärkta och besiktigade vid leverans. Leverans sker tidigast vid 12 veckors ålder.  Veterinärbesiktningsintyget är högst en vecka gammalt vid leverans. Ett litet kattungepaket, med bla en filt och lite foder, medföljer varje kattunge.

För oss är det oerhört viktigt att våra kattungar kommer till bra och harmoniska hem där de får utrymme att leka, utvecklas och har sällskap av annan katt/katter. Birmor är väldigt sociala och det finns inget hinder om ni har små eller stora barn  Det ser vi istället som ett plus då det brukar bli mycket lek och gos som de små dunbollarna behöver. Däremot är det viktigt att det finns vuxna som övervakar lekarna om barnen är väldigt små, så att varken katt eller barn råkar illa ut.

Vi väljer nya hem till våra kattungar efter vem/vilka vi tror blir bäst för just den katten. Ibland känner vi direkt att det stämmer perfekt mellan köpare och kattunge, likväl som tvärt om. Ibland vill vi träffa köpare flera gånger. Det betyder absolut Inte att det är något fel på dig/er, utan vi känner att du/ni inte är rätt för just den här kattungen. Därför tillämpar vi inte "första som hör av sig får köpa"! Om vi inte hittar rätt köpare väntar vi hellre några veckor till. 

S*Newports Atlas och S*Newports Apollon

Vår fertila hona S*Newports Tindra Mini (Mini)