Våra katter

Här nedan är en liten presentation av alla våra katter, förutom Tobbe som har en helt egen presentation. 

2005 köpte vi vår första Birma, S*Commancheros Destiny (Tiffany). Hon är en fin dam som inte tycker om allt för mycket ståhej. Tiffany är en ganska liten tjej. Hon är husses tjej och sover alltid bredvid husses kudde på nätterna. Tiffany har fött tre kullar, men tyvärr har det bara varit en levande unge i varje kull.

Tiffanys första unge heter S*Newports Tarzan som föddes i april 2007. Tiffany ville inte veta av sin förstfödde så matte fick mata honom (med lite hjälp av sin mamma) och hålla honom varm. Han vägde bara 60 gr när han föddes men med vår hjälp gick han upp i vikt och blev en stor och fin kastrathane. Tarzan har aldrig ställts ut eller avlats på. Tarzan är en mycket speciell katt som mer agerar som en hund än en katt... Matte är hans "mamma" och följer efter henne vart hon än går. Han är också mycket matglad och äter mycket konstig mat för en katt, som tex melon, popcorn och kanelbullar!! Sover alltid tätt intill matte. 

I april 2008 födde Tiffany sin andra son, S*Newports Texas. När han var ca 6 månader tog vi med honom till mattes äldsta dotter som bor i USA där han fick flera andra kattkompisar. 

I maj 2013 födde Tiffany sin sista unge, S*Newports Tindra Mini (Mini). Dagen efter Mini föddes så opererades mamma Tiffany då hon hade ett dött foster i livmodern. När de kom hem så producerade inte Tiffany så mycket mjölk så vi matade Mini med mjölkersättning flera gånger om dagen tills hon började äta vanlig mat. Efteråt har vi förstått att Mini också diade ganska mycket, så efter en dryg månad var hon rätt så rund! Sedan när Mini började löpa blev hon väldigt tunn och så har hon fortsatt vara. Hon är både liten och tunn. Mini fick först arbetsnamnet Mini eftersom varken vi, veterinären eller veterinärstuderande visste vad det var för kön. När hon kallats för Mini i flera månader tyckte vi att det passade bra så hon fick fortsätta heta det. 

I september 2014 hittade Sven-Erik S*Dunhjärtats Sjangdoble Toblerone (Tobbe). En slump att vi fick köpa honom faktiskt  Vi ringde uppfödaren och skulle få titta på honom på lördagen, men blev informerade att kvällen innan skulle en annan familj titta och senare på lördagen skulle en annan familj komma dit. När vi kommer till uppfödaren på lördagseftermiddagen blev vi helt sålda på en gång, vilken liten tuffing. Han kom direkt fram till oss och la sig ner. På hemvägen visste vi att ville köpa lille Tobbe, men vi var ju bara tredje på tur 😟 Dagen därpå ringde uppfödaren och meddelade att hon ville att vi skulle få köpa Tobbe 😃😻 Vilken glädje! När vi kom hem med honom var våra andra katter aviga mot honom och fräste lite, men Tobbe stegade in och visade vem som är nya kungen i familjen. Sedan den dagen är han  en oumbärlig del av vår familj.

Och det är Mini som är mamma till Atlas och Lexus. Mini är också mamma till B-kullen. Jättekul att vi har tre generationer katter hemma 🙂

Tiffany

Tarzan

Mini

Tarzan

Mini